Ledig stilling

Spesialetterforsker, kontorsted Oslo eller Bergen

Søknadsfrist 13.10.2024

Spesialenheten for politisaker, kontorsted Oslo eller Bergen

Spesialenheten for politisaker etterforsker og avgjør saker som gjelder spørsmål om en ansatt i politiet eller påtalemyndigheten har begått en straffbar handling i tjenesten. Enheten skal gjennom sitt arbeid bidra til å bygge tillit til at samfunnet behandler alle anmeldelser mot politiet og påtalemyndigheten med alvor og grundighet.

Spesialenheten for politisaker er ikke en del av politiet. Vi er en uavhengig virksomhet direkte underlagt Justis- og beredskapsdepartementet og Riksadvokatembetet. Virksomheten har i dag 43 ansatte. Sjefen for Spesialenheten med administrasjon og avdeling for felles saksmottak og innledende etterforsking er plassert på Hamar. Etterforskingsavdelingen er lokalisert i Oslo, Trondheim og Bergen. For mer informasjon om virksomheten vises det til Spesialenhetens hjemmeside www.spesialenheten.no

Spesialenheten for politisaker

Spesialenheten for politisaker etterforsker og avgjør saker som gjelder spørsmål om en ansatt i politiet eller påtalemyndigheten har begått en straffbar handling i tjenesten. Enheten skal gjennom sitt arbeid bidra til å bygge tillit til at samfunnet behandler alle anmeldelser mot politiet og påtalemyndigheten med alvor og grundighet.Spesialenheten for politisaker er ikke en del av politiet. Vi er en uavhengig virksomhet direkte underlagt Justis- og beredskapsdepartementet og Riksadvokatembetet. Virksomheten har i dag 43 ansatte. Sjefen for Spesialenheten med administrasjon og avdeling for felles saksmottak og innledende etterforsking er plassert på Hamar. Etterforskingsavdelingen er lokalisert i Oslo, Trondheim og Bergen. For mer informasjon om virksomheten vises det til Spesialenhetens hjemmeside 

www.spesialenheten.no

Vi er en spennende arbeidsplass med et ansvarsfullt samfunnsoppdrag. Sakene vi behandler har stor betydning for enkeltmennesker og er viktig for tilliten til politiet og påtalemyndigheten. Det er derfor viktig at arbeidet utføres i tråd med våre grunnleggende verdier om uavhengighet, kvalitet og rettssikkerhet. Etterforskingsavdelingen etterforsker alle enhetens straffesaker og består av spesialetterforskere, jurister og kontorstøtte. For tiden er det 21 ansatte i avdelingen.For arbeid i Etterforskingsavdelingen søker vi nå etter en faglig dyktig medarbeider som liker utfordringer og som vil være del av vårt engasjerte og kompetente miljø. Vi arbeider både selvstendig og i team med saker av ulik kompleksitet. Du må identifisere deg med Spesialenhetens samfunnsoppdrag og våre verdier. Stedsplassering av stillingen enten i Oslo eller Bergen avgjøres ut fra søkernes ønsker eller regional tilknytning.

Arbeidsoppgaver

Spesialetterforskeren skal planlegge og gjennomføre avhør og foreta andre etterforskingsskritt i våre straffesaker. Stillingen inngår i Spesialenhetens beredskapsvaktordning sammen med påtalefaglig etterforskingsleder. Slik bemanningen er nå vil dette utgjøre ca. 3 hjemmevakter á 1 uke i året. 

Arbeidet vil medføre noe reising i forbindelse med utrykninger og etterforsking av saker fra hele landet.

Kvalifikasjoner

• Politiskole/Politihøgskole• Ønskelig med særskilt avhørskompetanse• Ønskelig med videreutdanning innen etterforsking• God norsk skriftlig og muntlig fremstillingsevne• Ønskelig med erfaring med analyse- og dataverktøy 

Personlige egenskaper

Vi søker en person som er faglig dyktig og som stiller høye krav til kvalitet og nøyaktighet. Du må kunne jobbe selvstendig med egen portefølje, og også kunne bidra konstruktivt i teamarbeid. Vi forutsetter at du har god evne til kommunikasjon og samhandling. God beslutnings- og gjennomføringsevne er en forutsetning. Vi ønsker at du er initiativrik og selvstendig. Du må være motivert, engasjert og bevisst egne holdninger. Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt. Vi vil i vår vurdering også vektlegge kandidaten sine refleksjoner om Spesialenhetens samfunnsoppdrag.

Hvorfor skal du velge oss?

Fordi vi kan tilby muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en organisasjon med en viktig demokratisk funksjon. Du får jobbe tverrfaglig med kompetente, profesjonelle og hyggelige kolleger. Vi er opptatt av at medarbeidere i Spesialenheten har en fornuftig balanse mellom fritid og jobb. Vi praktiserer en hybrid arbeidshverdag innenfor rammer som ivaretar oppgaveløsningen og arbeidsmiljøet. Alle systemer er tilrettelagt for mobilt kontor og det kan åpnes for dette enkelte dager etter avtale. Vi har fleksitid og sommertid, og mulighet for å trene i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr at du får en solid pensjonsordning og mulighet for boliglån med gunstige betingelser. Se mer informasjon på www.spk.no

Vi ønsker inkludering og mangfold. Vi trenger derfor medarbeidere med ulik personlighet, bakgrunn, alder, kunnskap og perspektiver. Hvis du er den rette personen for oss vil vi derfor legge stor vekt på slike momenter, fremfor lang erfaring.

Stillingen lønnes etter statens lønnsregulativ stillingskode 0287 politioverbetjent fra kr. 635.000 til kr. 760.000 pr. år. Lønnsplassering etter kvalifikasjoner og erfaring. I samsvar med særavtale blir det gitt tillegg i lønn for belastende unntak fra arbeidsmiljøloven (kr. 41.378 pr. år), tilgjengelighet (kr. 32.064 pr. år) og hjemmevakt (kr. 13.308 pr. uke). Fra lønnen trekkes 2 % til Statens pensjonskasse.

 

Andre opplysninger

Den som ansettes må ha plettfri vandel og må kunne sikkerhetsklareres for graden HEMMELIG. Politiattest (uttømmende og utvidet) må fremlegges ved evt. ansettelse.

Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette jf. offentleglova § 25.Det tas forbehold om fremtidige organisatoriske endringer. Den som ansettes plikter å rette seg etter fremtidige beslutninger som organisatoriske, arbeids- og/eller ansvarsmessige endringer knyttet til stillingen.Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. Vi vil eventuelt tilrettelegge for personer som har behov for det. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Vi oppfordrer søkere til å krysse av i vår rekrutteringsportal dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i rekrutteringsportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. 

Les mer her: https://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling

Vi ber om at søknad, CV, attester og vitnemål sendes elektronisk via vår elektroniske rekrutteringsportal.

Kontaktperson:  Liv Øyen, Avdelingsleder Telefon:+47 62556100

KLIKK HER FOR Å SØKE PÅ STILLINGEN!

Powered by Labrador CMS