Høyre-politiker Sveinung Stensland er andre nestleder i justiskomiteen.

- Byråkratisk tull fra PFT

Høyre-politiker Sveinung Stensland reagerer på at det kun er politiutdannede som får full tilgang til PFTs produktkatalog.

Publisert Sist oppdatert

I går kunne Politiforum fortelle at ledende arrestforvarer Jørn Atle Bingen i Øst politidistrikt, ikke vet hvilket verneutstyr han kan kjøpe inn til arresten. Det skjer selv om arrestforvareren har ansvaret for materiellet i arresten i GDE Romerike.

Bakgrunnen for at Bingen ikke får full tilgang til Politiets Fellestjenesters (PFTs) produktkatalog, er fordi han ikke er politiutdannet. Det er han sterkt kritisk til.

– Det er idiotisk at arrestforvarere ikke skal ha innsyn i hva slags utstyr det er mulig å bestille. Vi er en gruppe sivilt ansatte med politimyndighet, og vi er underlagt både taushetsplikt og politiinstruks på lik linje med politifolk. Hva er det som er så hemmelig her, mon tro, som gjør at «betrodde» kollegaer ikke får innsyn i produktkatalogen? uttalte Bingen, som har vært arrestforvarer i 20 år, til Politiforum.

Må finne bedre ordning

Nå får han støtte fra Høyres justispolitiske talsperson Sveinung Stensland.

- Dette stiller seg i rekken over ting som for meg fremstår som byråkratisk tull fra PFT. Tidligere i år hadde vi utfordringer med merking av innsatsleder på biler, og nå dette, sier han.

Stensland sikter til Politiforums artikkel tidligere i år om at det kun var de nye Mercedes-Benz Vito bilene, som fikk ha påskriften «Innsatsleder». Dersom et politidistrikt for eksempel kjøper en Volvo V90CC som de ønsker å bruke som innsatslederbil, fikk de ikke lov av PFT til å merke bilen som «Innsatsleder». Men så snudde PFT.

- Jeg er sikker på at PFT ikke med vilje prøver å være vanskelige, men vi må komme til bunns i hva som er utfordringen her. Det er viktig at de som jobber i etaten ikke opplever at tjenester som PFT, som er laget for å hjelpe, egentlig er mer til hinder, fortsetter Stensland.

Han vil oppfordre justisminister Emilie Enger Mehl til å ta tak i dette straks.

- Hvis ikke vil Høyre presse på fra Stortinget, slik at man finner en bedre ordning enn i dag, av hensyn til alle involverte, avslutter han.

- Gjeldende bestillingsrutiner

Are Sundhaugen, seksjonssjef for kunde og logistikk hos PFT, viser til at dette er gjeldende bestillingsrutiner i politiet.

- Alle ansatte kan bestille personlig utstyr, mens avdelingsutstyr skal bestilles av politidistriktet ved materiellansvarlige. Alle ansatte i politiet kan få/gis lesetilgang til å se hele sortimentet i Nettbutikken ved at materiellansvarlig deler lesetilgang. Dette gir andre i distriktet eller enheten tilgang å se utvalget i butikken, mens bestillingsmyndighet følger materiellansvarlig og koordineres med annen planlegging i distriktet/enheten, sier han.

Avslutningsvis sier Sundhaugen at den tredelte madrassen som Bingen etterlyste i gårsdagen artikkel, nok fortsatt ligger til vurdering i distriktet. Samt at bestilling ikke er videresendt til PFT.

Powered by Labrador CMS